Niu fora

A la foto podem veure com el diumenge passat, 1 de febrer, una brigada actua d’urgència per retirar un niu de cotorres a una palmera datílera de la Zona Verda. La del costat té encara un niu, immens, a l’ull. Aquests nius, que sobrepassen el centenar de quilos, poden contribuir al trencament de la palmera, cosa que produiria danys irreversibles en el cas de caure sobre algú.
Les cotorres, introduïdes primer com a animal de companyia, apareixen lliures, formant colònies, l’any 1975, al voltant del Parc de la Ciutadella. Des d’aquí, amb una proliferació desenfrenada, s’han escampat per tota la ciutat.
Els efectes negatius són molts:
– Per construir els nius destrossen els arbres, d’on arranquen branquillons.
– Han desplaçat els ocells “de tota la vida”.
– Produeixen sorolls intensos i pertorbadors.
– Els seus excrements deterioren el mobiliari urbà.
– Poden ser portadores de malalties…
Tot això, a part dels gran habitacles que suposen un perill, primer per a l’espècie on els instal·len i sobretot per a la gent. Està clar que la seva gran multiplicació necessita mesures que van més enllà de la retirada puntual de nius. La introducció de falcons no ha tingut una incidència remarcable.

Loading