Nous veïns!

Des que vàrem “acabar”, d’això fa ja més de 4 anys, el treball de carrer per inventariar totes les espècies arbòries del barri n’han arribat de noves, mentre que d’altres han acabat desapareixent.

A les noves els hi espera un procés d’adaptació que no sempre és fácil. Els nostres carrers i places són sovint un mitjà hostil, on la vida no és còmoda i on l’atenció que els arbres reben dels responsables del seu arrelament i de la seva salut acostuma a estar allunyada del que seria recomanable.

Una de les espècies noves són els Brachychiton acerifolius. Els seus companys de gènere, els B. populneus, tenen al barri una presència quantitativa important en carrers i places (Argullós, Boada, Turó Blau, Via Júlia, Ángel Pestaña, Harry Walker…)

D’acerifloius n’hem trobat 5 exemplars, 2 al final de carrer Flor de Neu, substituint a dos pollancres (Populus nigra italica), desapareguts. Un, per raons de seguretat després d’unes obres al subsòl executades ignorant els protocols de protecció, i l’altre, vés a saber perquè!
El seu aspecte és bo i són una companyia amb perspectives de futur per l’únic pollancre que queda, possiblement l’arbre amb més altura de la Prospe.

Els altres tres estan a la Plaça Nou Barris, a la zona de gespa tocant al carrer Florida. Estan ufanosos i amb un color esplèndid. Un d’ells amb un grup de penjolls de fruits, prova d’una anterior floració que ens hem perdut.
La pintura de l’extrem dels tutors ens dóna la pista de quan han arribat al barri. El blanc de Flor de Neu, 2016. El groc de la Plaça Nou Barris, 2015.

Medi Ambient i el districte es varen comprometre a mantenir-nos informats, per facilitar la nostra feina, quan al barri arribessin espècies noves, sigui per substituir a d’altres que no acaben de funcionar o bé per incorporar-les a nous espais.
Si la memòria no ens falla, tenim un únic comunicat en el llunyà 2013.

Estem segurs que no és per deixadesa, sinó per vetllar pel nostre bé mantenint-nos actius, vigilants, redescobrint qualsevol racó del barri, intentant afinar la identificació i per rebre la impagable emoció que ens envaeix cada vegada que fem una troballa, i en portem 4 o 5!

Per tot això i més, moltes gràcies!

 2,212 total views,  2 views today