2019

Assemblea general Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat

25 de juny de 2019, 19 hores, Baltasar Gracián 24-26

Amb una quarantena d’assistents, s’aprova l’acta de l’assemblea anterior.

1) Repàs als temes del barri

Hem treballat un document de propostes del barri per al nou mandat municipal. El 12 de febrer vam fer una assemblea informativa i el text resultant està penjat a la web de l’AV.

També presentem i aprovem el pla de treball de l’AV per al 2020 (al final d’aquest text el teniu juntament amb el balanç econòmic).

Equipaments a la Ideal Plástica Flor

Hi hem dedicat molt de temps i esforços. S’ha consolidat un grup de treball amb Casal de barri, poliesportiu, escola Víctor Català, AV i veïns implicats. Casal de joves es va desmarcar. En un any hem tingut 7 reunions del grup de treball veïnal i 7 amb l’Ajuntament. El 5 d’octubre vam fer una assemblea per informar al barri. Hem aconseguit pactar amb l’Ajuntament el programa funcional i a l’abril es va fer públic el concurs d’idees. Estem pendents que ens avisin per participar en el jurat. El pròxim objectiu és participar en la concreció del projecte guanyador perquè es converteixi en projecte executiu d’obres.

Casal de joves

El 8 de març ens informen que el terreny s’ha desbloquejat. El problema actual és que la partida econòmica per tirar endavant l’equipament ha desaparegut, i si ha pròrroga de pressupost només aconseguirem que comencin les obres si s’aprova per majoria política una partida extra. La situació és preocupant.

Piscina

El nou Pla d’Equipaments de Nou Barris contempla una piscina municipal que cobreixi els barris de Prosperitat, Roquetes i Trinitat. Prosperitat defensa que es construeixi en el solar de Molí (el projecte ja està fet). Al gener el districte es va comprometre a donar-nos una reunió al març, però encara l’esperem.

Carrers

Durant el mandat s’han reurbanitzat Formentera, Florida i la segona fase de Nou Pins. L’AV prepara un estudi dels carrers que estan pitjor per proposar al districte els que trobem prioritaris.

Sanitat

Una comissió molt activa. Aquest any ha treballat especialment els temes de l’atenció primària, la rehabilitació domiciliària, la gestió de les queixes per les llistes d’espera i contra la “llei Aragonés” que pretén privatitzar serveis públics. S’ha consolidat el grup Promosalut Prospe, que amb altres entitats (casal, farmàcies) treballa per promocionar la salut comunitària al barri.

Hort Ecovincles

S’ha consolidat el grup de treball de l’hort i el de seguiment (amb AV i Userda, Casal de joves no continua). Fem reunions mensuals i hi ha portes obertes tots els dimarts. L’hort funciona molt bé, un objectiu per a l’any vinent és obrir-lo més al barri. Estem en conversacions amb l’Ajuntament per veure com pot donar suport al projecte (la via de la subvenció és difícil perquè l’hort no genera recursos propis).

Centenari / Memòria històrica

Amb l’Arxiu de Roquetes hem advertit de manera oficial fins a tres vegades al districte de la situació preocupant de la casa de Florida 50 i Flor de Neu 19 i 23. Cal protegir-les. També demanem plaques explicatives per al refugi de la guerra civil de Florida i a la plaça de les treballadores i treballadors de la Harry Walker (el nom ja és oficial), explicant la vaga.

Actes del centenari: 1 de desembre: Tret de sortida (Portal); 17 de gener: Expo efemèrides i 25 documents bàsics; 29 de març: Presentació del llibre de la Harry Walker; 10 de maig: Xerrada migració, ciutadania i veïnat; 18 de maig: Diada del centenari; 25 de maig: Canvi de nom de la plaça Harry Walker. I seguim.

Convivència

Des del districte es proposa crear una taula de convivència sobre el carrer Japó, però tant 9 Barris Acull com AV creiem que el tema s’ha resolt de manera satisfactòria i cal normalitat. Hem de treballar per recuperar la relació amb els veïns contraris a la mesquita, però no tenim forces per fer un altre espai de reunions.

El districte està actuant de manera preventiva a la zona verda ja que s’ha detectat un canvi d’usos.

Amiant

Es crea una comissió veïnal per treballar el tema de la uralita de l’escola Prosperitat.

2) Activitat de l’AV

El número de socis/es és equilibrat entre altes i baixes. Intentem fer un esforç de comunicació amb ells via digital (web, correu, xarxes socials).

Hem implementat la firma digital, imprescindible per tenir relació amb l’Ajuntament (subvencions, comunicacions, etc.).

El local s’ha renovat (pintura, arranjament) i està ple d’activitat: tallers del casal de barri, tallers de costura i informàtica bàsica de l’AV, reunions veïnals, classes d’àrab els diumenges. Salvem les pensions marxen al casal de Verdum i las Lolas es traslladen a l’estiu. Per tant a l’assemblea s’ofereixen els nous espais a les entitats que ho necessitin.

Econòmicament, seguim la tònica dels últims anys: ingressos i despeses estan equilibrats. Lamentablement, aconseguim més ingressos de la loteria que de les quotes. El fet de cobrar-la de manera només presencial (per evitar les comissions bancàries abusives) no hi ajuda. Un soci proposa mirar la possibilitat de treballar amb la banca ètica.

Aquest any farem un replantejament del funcionament de l’associació. Cal ampliar l’equip de gestió i reforçar la presència al barri. Elaborarem i discutirem una proposta.

3) Relació amb les institucions

Noemí Ayora, la nova tècnica de barri, es va presentar al juny de l’any passat i hi ha molt bona sintonia amb ella. Esperem que continuï al pròxim mandat.

El 9 d’abril ens visita la Síndica de Greuges. En l’informe a l’Ajuntament destaca que cal millorar la coordinació entre serveis i àrees municipals, posar remei al retard en la construcció dels equipaments pendents i traslladar a l’IMSS les preocupacions veïnals en l’àmbit social i comunitari.

Acaba l’assemblea a les 21 hores.

Loading