2013

Assemblea de l’associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat

16 d’abril de 2013
Baltasar Gracián, 24-26

Els comptes de l’associació

Tanquem l’any amb més despeses que ingressos. El motiu han sigut els “extres” de la factura de telèfon (tenim internet contractada per primera vegada), i l’assegurança del nou local (400 €). S’ha d’afegir que per segon any consecutiu la subvenció de l’Ajuntament s’ha reduït en 500 €. Tot i el desfasament de 800 €, la situació no és preocupant perquè durant anys s’ha pogut estalviar i no vivim al dia. A més, ha tocat la loteria i això farà que els números de l’any vinent siguin millors. Però hem de treballar seriosament per equilibrar despeses i ingressos, i la millor manera de fer-ho és realitzar una bona campanya per sumar nous socis i sòcies.

Repàs als temes de l’any

Ens trobem en la mateixa situació de l’any passat, però pitjor. La situació social és alarmant (pèrdua de drets, retallades de serveis públics, situacions de pobresa, atur, desnonaments…). No avancem amb els temes del barri ni del districte. El nou Ajuntament no se sent responsable dels compromisos dels anteriors plans d’actuació municipal i al·lega que no s’ha aprovat el pressupost per no intervenir.

L’associació continuarà exigint allò que hem consensuat amb veïns, entitats del barri i Coordinadora: desenvolupament del pla d’equipaments (equipament cultural polivalent, residència per a la gent gran, piscina, casal de joves, casal de barri, escola d’adults, espai infantil) als terrenys de Plástica Flor, Molí-Via Favència i Passeig Valldaura-Río de Janeiro. Solució al problema de Telefónica de Boada (sorolls i molèsties als veïns, cessió de l’espai per a equipaments). Pla de mobilitat. Urbanització dels carrers, especialment de la zona nord de Prosperitat. Suport a la vida associativa i a la gestió ciutadana d’equipaments. Mesures contra els efectes de la crisi.

Les relacions amb el Districte són, en general, pèssimes. La regidora no treballa al barri (no es presenta al consells de barri, restringeix l’aforament dels Plens, dedica més temps als temes de “la casa gran” que al Districte, no se la troba quan hi ha problemes puntuals…). Hem tingut dues reunions de les quals no s’ha extret cap compromís important. I hi ha situacions de conflicte, com la falta de suport a Prospe Beach o l’amenaça de no renovar la gestió del Poliesportiu.

Campanya Nou Barris Cabrejada

L’associació dóna suport i participa activament de la campanya de més de 100 entitats de Nou Barris per demanar a les administracions que s’impliquin activament en la resolució dels problemes del districte. La pròxima acció conjunta és una “baixada” a la plaça de Sant Jaume el 9 de maig (farem una assemblea al barri per explicar-ho el dijous 2 de maig a les 19 hores a Baltasar Gracián). El motiu: denunciar la centralització de l’Ajuntament, exigir determinades polítiques públiques i continuar fent pinya amb la resta del teixit associatiu de Nou Barris.

Present i futur de l’associació. Complim 40 anys

El nou local ha permès obrir un espai de trobada per als veïns i entitats de Prosperitat i de Nou Barris. Actualment fan servir l’espai de manera fixa 7 entitats (Coordinadora, Prospe Capaç, 9 Barris Acull, Nou Barris per la República, 9 Barris Imatge, Bàsquet Nou Barris, campanya Nou Barris Cabrejada), a part d’infinitat de reunions de diverses entitats del barri. La vocalia de sanitat ha ampliat el seu horari i ara l’associació té obert el local de manera fixa dos dies a la setmana (dimarts de 19 a 21 hores i dimecres de 18 a 19:30 hores).

Volem trobar-nos durant aquests mesos amb els veïns i veïnes per, a més de festejar el 40è aniversari de l’AV, parlar sobre el present i el futur de l’associació, el seu paper al barri i com enfortir-la.

Altres temes

A través de dos veïns compromesos, l’AV porta un seguiment del verd del barri que ens ha portat, entre d’altres temes, a exigir a l’Ajuntament compromisos amb la plaga del morrut que afecta greument les palmeres. D’altra banda, han posat a disposició del veïnat un interessant treball sobre els arbres del barri i la seva relació amb el territori i la seva història. El podeu consultar a la AV i en breu estarà disponible per internet.

A la Cultura va de Festa (5 de maig) endegarem una campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania, juntament amb la Favb i altres entitats.

La comissió ciutadana que reivindica el record dels barris de barraques ha desencallat el projecte de situar a la plaça de Santa Engràcia una placa de record de les barraques que vam tenir al barri en el Llano de Santa Engracia.

Loading