2018

Assemblea general de l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat

12 de juny de 2018, 19 hores. Baltasar Gracián, 24-26

Amb una vintena d’assistents, s’aprova l’acta de l’assemblea anterior.

Repàs als temes del barri

Equipaments al solar de la Ideal Plástica Flor: Som crítics amb el procés participatiu que ha fet l’Ajuntament: el mètode ens ha comportat molt de temps i energies i dubtem que el resultat final hagi millorat la participació real al barri. Sí que ha funcionat el grup de treball veïnal. Hem avançat, però el calendari se’ns tira a sobre.

Piscina Molí: L’Ajuntament al·lega problemes tècnics per no fer-la, els veïns consultarem amb un arquitecte de confiança a través de la Favb.

Reforma carrers: S’ha acabat Formentera i s’està fent Florida i la segona fase Nou Pins. A Florida s’ha trobat un refugi antiaeri de la guerra civil. S’està documentant però serà complicat que es pugui visitar. Intentarem que es conservi de la millor manera com a memòria històrica.

La construcció del casal de joves s’està alentint massa. Encara no s’ha adjudicat l’obra. Dubtem que estigui acabat (inclús començat!) en aquest mandat.

Telefónica va guanyar el judici per sorolls i molèsties. Sobre l’edifici de Boada que reclamem per a equipaments no hi ha novetats. La Favb farà una reunió de tots els barris afectats. Per la nostra part, es proposa fer alguna acció reivindicativa per refrescar el tema.

L’hort comunitari Ecovincles es consolida, però s’ha perdut la implicació del Casal de joves. Estem debatent amb ells si volen continuar en el projecte. Hem donat suport a Date una huerta, l’hort veïnal de Joaquim Valls que vol desnonar el BBVA.

La comissió del Centenari està fent molt bona feina, però tindrem dificultats per obrir el punt d’informació veïnal, ja que no ens han concedit la subvenció que havíem demanat (de 4.000 euros ens han donat 1.500). Hem aconseguit el canvi de nom de la plaça Harry Walker per “plaça de les treballadores i treballadors de la HW”.

Mesquita carrer Japó. Després d’un any d’intens conflicte, el centre ha obert i la situació està quasi normalitzada, gràcies a que s’ha fet pinya entre veïnat i entitats. Ha sigut molt dur però el balanç és positiu: el barri ha sortit enfortit.

Vam condemnar en un comunicat l’actuació policial de l’1 d’octubre i vam cridar a assistir a la manifestació de rebuig.

Sanitat: La Generalitat va retirar la gestió de la residència per a la gent gran del carrer Molí a l’empresa OHL. La comissió de familiars fa un bon seguiment del tema. La vocalia de sanitat segueix implicada en Promo Salut Prospe, SAP Muntanya i la Favb.

Temes de districte i ciutat

Estem fent seguiment del Pla d’Equipaments i el Pla de Mobilitat de Nou Barris. El primer està avançat i el segon va més a poc a poc. En la revista “El Clatellot” de la Coordinadora els barris fem un repàs de la situació dels equipaments.

Malgrat les pressions d’Agbar, la campanya per la municipalització del l’aigua està sent un èxit, també agredolç perquè s’ha tombat la iniciativa de la multiconsulta.

El procés per la humanització de la Meridiana també va molt lent.

Relacions amb l’Ajuntament

Continua havent descoordinació entre “casa gran” i districte (carril bici Rio de Janeiro, gestió del verd, autobusos…).
Ens hem reunit amb la regidora, Janet Sanz, i a petició de l’AV, per a temes concrets: Piscina, Plástica Flor i mesquita carrer Japó. Ha faltat reunió global sobre el barri. L’agenda de la regidora dificulta reunions en hores assequibles al moviment veïnal. Ens van canviar el tècnic de barri i ens vam assabentar pel Casal, però amb la nova treballadora, Nomí Ayora, hem millorat la comunicació. Consells de barri: 15 de novembre (casal de joves, cens pisos buits, Plástica Flor, piscina) i 7 de maig (pisos buits, línies de bus, refugi Florida).
El procés de la Plástica Flor ens ha compromès amb moltes reunions extres (comissió de seguiment i assemblees).

L’associació

El nombre de socis es manté estable en unes 500 persones (les baixes i altes es van compensant).
Al setembre vam posar en marxa la nova web i hem dinamitzat Facebook i Twitter.

El local està ple d’activitat: Hi ha reunions puntuals i periòdiques d’entitats (Salvem les Pensions, 9 Barris per la República, 9 Barris Imatge, Prospecapaç Coordinadora…). Davant la falta de local, el projecte Lola no estás sola ha començat a fer atenció a les usuàries a l’AV. La comunitat islàmica continua fet cursos d’àrab els diumenges tot i que ja ha obert la mesquita, perquè no la volen saturar. El Ramadà l’han fet al Casal de barri. Hi ha reunions de veïns (d’escala, pàrquing) i es continuen fent tallers del Casal de barri.

La situació econòmica està sanejada. L’any 2017 hem rebut i justificat tres subvencions: per a les activitats de l’AV (1.500€); per al centenari de la Prosperitat (1.500€); i per a l’hort comunitari Ecovincles (2.000€). Podeu consultar el balanç econòmic de tots els projectes des d’aquest enllaç: Ordinària_memoria_economica_2017_AUT

Intervencions dels socis i sòcies:

Es demana que des de l’AV es treballi per reclamar un augment de pisos tutelats per a gent gran, ja que donen un servei social important però l’oferta no cobreix la demanda.

Hi ha preocupació pels materials d’uralita que hi ha a la coberta de l’escola Prosperitat. Es proposa crear un grup de treball per començar a seguir aquest tema, amb l’escola i el Consorci.

Hi ha dubtes sobre la reforma de Nou Pins i la plaça, que no estava contemplada en el projecte. Seguirem de prop les obres perquè el resultat millori l’espai públic (cobriment jocs infantils, assegurar-se que la plaça no perdrà espai relacional per la reforma del mur).

Es comenta que hi ha un seguit de passadissos a la zona del carrer Florida on no es poden edificar pisos però que sí podrien acollir alguna mena d’equipament. Es proposa comprovar si són de titularitat pública i obrir un debat sobre què es pot fer-hi.

Es constata que la zona d’esbarjo per a gossos de Meridiana, on s’han invertit molts diners públics, no està funcionant. Es tracta d’un conflicte de convivència i ús de l’espai públic molt complicat, i la normativa actual, que està en debat, no acontenta ni als responsables dels gossos ni la resta de veïnat.

Eleccions i pla de treball

L’assemblea aprova el pla de treball de l’AV per al 2019, que podeu consultar des d’aquest enllaç: platreballAVprospe2019

L’assemblea celebra eleccions i es constitueix una junta de continuïtat amb l’anterior, que queda de la següent manera:
Ricardo Domingo Sanchez, president
Elia Herranz Merenciano, vicepresidenta
Juan García Sánchez, secretari
Daniel González Caballero, tresorer

Acaba l’assemblea a les 21:00 hores.
Barcelona, 12 de juny de 2018

Loading