2017

Assemblea general de l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat

4 de juliol de 2017, 19 hores
Casal de barri de Prosperitat, plaça Ángel Pestaña, s/n

Amb una quarantena d’assistents, s’aprova l’acta de l’assemblea anterior.

Relacions amb l’Ajuntament
La relació amb l’Ajuntament, en general, és cordial i s’han establert canals de comunicació efectius per a temes urgents. La regidora Janet Sanz ha assistit a les reunions mínimes que exigim des del barri. Més complicat és el seguiment, de manera ordenada i amb retorn, dels temes que van sorgint en el dia a dia. Trobem a faltar més efectivitat per part dels càrrecs intermedis (consellers i tècnic de barri). S’ha fet una reunió amb la regidora per parlar del PAM (gener de 2917), s’han celebrat dos consells de barri (octubre de 2016 i juny de 2017) i s’ha presentat al local de l’AV la policia de proximitat.

Hi ha temes concrets als quals no s’ha donat resposta (canvi de sentit circulació Palamós, palmeres Zona Verda, control de les empreses de serveis, mapa de transformadors del barri). Sí que s’ha aconseguit el document de cessió del solar de la piscina a l’institut Galileo Galilei, la instal·lació de la fira de la Festa Major a la Plástica Flor i s’ha aprovat el projecte per encerclar tots els jocs infantils de la plaça Nou Pins.

Temes del barri
A part del seguiments dels temes pendents:

Hem assumit la cessió de l’espai del Pla Buits per gestionar un hort urbà a Passeig Valldaura (se’ns ha concedit una subvenció de 2.000 euros). Les altes entitats promotores són Casal de joves i Userda.

Participem activament amb un grup de veïns en la comissió del centenari del barri (també s’ha demanat subvenció i ens han concedit 1.500 euros).

Cessió de l’espai de Baltasar Gracián a entitats: aquest any s’han incorporat el projecte Lola no estás sola i l’assemblea de familiars de la residència de Molí. El CAU ha marxat a l’escola Tibidabo i la resta d’entitats continuen (9 Barris Imatge, Associació Nou Barris per la República, Salvem les pensions Nou Barris, XIC Prosperitat, Prospecapaç, Bàsquet 9 Barris, tallers casal de barri, Coordinadora, assemblees de veïns…).

L’AV continua oferint de manera gratuïta als socis cursos d’informàtica i costura.

Temes que ens preocupen
Hem detectat irregularitats de constructores en Flor de Neu i el mercat de Vinyar (l’Ajuntament ha aturat les obres), i també falta de control per part de l’Ajuntament. Ens proposem fer seguiment de la possible especulació i males pràctiques urbanístiques al barri. A l’assemblea es proposa fer alguna campanya relativa a aquest tema.

Hem acompanyat els familiars en la denúncia per la gestió nefasta de l’empresa OHL en la residència per a la gent gran de Molí. La Generalitat ha suspès el contracte. Continuarem treballant per assegurar una bona gestió i que aquesta sigui pública.

El conflicte per l’obertura d’un centre de culte al carrer Japó s’ha enquistat. Estem treballant amb altres entitats del barri perquè finalment es pugui obrir i funcioni amb normalitat. L’obertura serà al setembre.

Temes de l’associació
Aquest any s’ha doblat el número de socis nous (72). A data d’avui hi ha un total de 505.

La situació econòmica està sanejada (podeu baixar el balanç econòmic del 2016 a DETALL2016_2-2): ha tocat la loteria i gràcies als veïns que ens han ajudat, s’ha gestionat de manera exemplar. També hem aconseguit una pujada de la subvenció, que ara és de 1.500 euros. Com a despesa extra s’ha comprat una carpa per als actes a l’aire lliure.

Pla de treball 2017-2018
Sobre el pla de treball, destaquem: posada en marxa de la taula de treball de la Plástica Flor; consolidar l’hort urbà Ecovincles; seguiment dels temes que han quedat fora del PAM; seguiment pla de mobilitat de Nou Barris; creació de comissions de seguiment veïnals de la reforma dels carrers; control de l’especulació urbanística; crear un grup de treball sobre la problemàtica de l’habitatge; treballar activament per la convivència al barri; impulsar la reforma de la Meridiana; donar suport a la campanya per la municipalització de l’aigua. Podeu baixar-lo amb més detall al document pladetreball2017_2018.

A l’assemblea surten dues propostes:
Donat els actuals problemes amb els equipaments, incidir en què l’espai de la Plástica Flor sigui destinat de manera preeminent a cobrir les necessitats del barri.

Creació d’una comissió específica a l’AV per reivindicar la piscina municipal de la pastilla de Molí-Via Favència. De moment s’hi apunten: Andrés Naya, Federico Contreras, Joan Catafal, Josep Ferrandiz (Pepus), Elia Herranz.

Acaba l’assemblea a les 21 hores.

Loading