2014

Assemblea de l’associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat

20 de maig de 2014
Baltasar Gracián, 24-26

Comencem recordant Martín Diarte i Marina Ortego, dues persones molt estimades que van ser puntals de l’associació de veïns i que ens han deixat aquest any.

Repàs als temes del barri

La majoria de temes pendents estan enquistats des que va començar la legislatura municipal ja fa tres anys. Estem a l’espera que el canvi de gerent (Gemma Arau ha substituït Juan Carlos Altamirano) ajudi a millorar la relació amb el districte.

Del tema més flagrant, l’obertura de la residència i centre de dia per a la gent gran del carrer Molí -tres anys acabat i tancat-, no tenim informació nova. Estem pressionant per aconseguir una visita a l’equipament i una data d’obertura. L’equipament esportiu -piscina- també està aturat i la zona sense acabar d’urbanitzar.

Sobre els equipaments que s’han de fer a la pastilla de Valldaura-Rio de Janeiro, tampoc no es mou res. Com que el barri es nega a la construcció de pisos, Hàbitat Urbà té aturada la inversió, tot i que constava al Pla d’Actuació Municipal. Reclamem millores als barracots del casal de joves ja que la situació s’ha d’allargar en el temps.

Sobre els equipaments del solar de Plástica Flor, tot aturat. No es farà durant aquest mandat. Exigim una taula de treball amb les entitats del barri i del districte per concretar de manera participativa quins equipaments hi han d’anar. El districte s’ha negat a la demanda del barri de fer servir el solar per ubicar la Fira de la festa major. L’any que ve no tenen excusa.

El transformador de Telefónica del carrer Boada ha estat precintat per ordre judicial. La demanda de l’AV a la Fiscalia de Medi Ambient segueix el seu curs.

L’única actuació que té possibilitats de tirar endavant és la nova zona per a gossos que permetrà solucionar els problemes de la Zona Verda. Esperem veure-la en funcionament cap a octubre-novembre.

L’associació està treballant de manera continuada, juntament amb les altres AV del districte i de la ciutat, els temes de la defensa de les pensions, de la sanitat pública i seguim donant suport actiu a la Coordinadora i a la campanya Nou Barris Cabrejada. També rebrem formació en temes d’habitatge donat que és un problema creixent als barris. La vocalia de sanitat treballa en el marc del SAP Muntanya especialment sobre l’hospital de referència Vall d’Hebron i amb la Favb sobre, entre d’altres temes, el problema de les llistes d’espera i el traspàs a la sanitat privada.

Els comptes de l’associació

Tenim els comptes sanejats (3.000 euros de superàvit) perquè ens va tocar la loteria. Però no podem abaixar la guàrdia. La subvenció segueix retallada i els ingressos per quotes no arriben a la meitat dels socis. Per tant, per assegurar-ne la continuïtat, hem de buscar formes de finançament alternatiu i fer una nova campanya de socis. Alguns socis ens suggereixen que fem samarretes o xapes com a nova font d’ingressos.

Temes pendents

Hi ha acords de l’assemblea passada que no hem assolit i que intentarem fer-ho per a aquest nou curs, com ara donar més visibilitat al treball que s’està fent sobre el verd del barri, organitzar l’arxiu històric, seguir treballant en un llibre sobre Prosperitat i renovar la pàgina web.

El nostre objectiu és continuar treballant i enfortint la xarxa amb la resta d’entitats del barri.

Renovació de la junta

Tot i que s’han pres un merescut descans (encara que no han marxat del tot) col·laboradors importants de l’associació, també s’han incorporat noves persones a la junta, que s’ha rejovenit. És una molt bona notícia. Ja que feia quatre anys de les últimes eleccions i tocava renovar els càrrecs més visibles de la junta, s’ha presentat una candidatura que incorpora algunes d’aquestes noves persones.

La nova junta queda d’aquesta manera:

Ricardo Domingo Sánchez, president
Elia Herranz Merenciano, vicepresidenta
Carolina Recio Cáceres, secretària
Daniel González Caballero, tresorer

Loading