2016

Assemblea general de l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat

17 de maig de 2016
Baltasar Gracián, 24-26

La comunicació amb el nou Ajuntament (que porta un any) ha millorat respecte l’anterior equip de govern, amb qui les relacions eren pràcticament nul·les. Hi ha millor actitud i sensibilitat cap al moviment veïnal, tot i que és un equip polític inexpert, són pocs i no arriben a tots el temes. Per exemple, no s’han convocat els consells de barri que toquen, costa que arribi resposta als temes concrets i només hem tingut una reunió amb la regidora Janet Sanz. Volem una revisió del paper del tècnic de barri perquè sigui una figura més eficient en la solució dels temes del dia dia. Ens consta que s’estan revisant els mecanismes de participació per millorar-los, però mentre no hi arribi s’han d’establir espais més efectius per millorar la solució dels temes.

Vam començar amb conflicte pels pisos que l’Ajuntament volia tornar a fer al solar de Valldaura. S’ha pogut aturar recordant a l’Ajuntament la lluita del barri i els seus arguments en contra, i no ha calgut arribar a la mobilització.
Un altre conflicte ha sigut l’incendi del transformador del carrer Rio de Janeiro. La companyia no el vol traslladar i trobem que l’Ajuntament no fa prou per pressionar-la. Des de l’assemblea es proposa demanar a l’Ajuntament un mapa de tots els transformadors de la zona i la seva ubicació.
S’ha asfaltat el carrer Pablo Iglesias sense que ho sabéssim ni l’AV ni el districte.
Hem forçat una reunió amb la consellera de barri per fer traspàs del temes pendents fins que la regidora pugui atendre’ns per abordar el temes de més gran abast.

Repàs als temes del barri
PAM/PAD
L’AV ha presentat la seva proposta per al barri (en un document que és públic) i el PAD ha recollit la construcció del nou casal de joves, la reforma d’alguns carrers (incloent l’acabament de Nou Pins) i la creació d’un projecte participat sobre el futur de la Plástica Flor.
Com a novetat, estem recollint signatures per a la construcció d’un nou poliesportiu al barri en una campanya conjunta amb les associacions Bàsquet 9Barris i Club de Futbol Sala Prosperitat.
L’Ajuntament ha aprovat el projecte que ha presentat l’AV juntament amb Casal de Joves i Userda9 per al Pla Buits, amb l’objectiu de realitzar un hort comunitari als terrenys de darrere del casal de joves.
Segueix endavant el projecte de la zona d’esbarjo per gossos a prop de la Meridiana.
L’Ajuntament proposa per a Prosperitat la creació d’una “superilla sostenible” que pot ser compatible amb el pla de mobilitat que demanem per al barri de fa temps.

Respecte al treball amb altres entitats:
SAP Muntanya: Treballem amb les associacions del nostre entorn en la defensa de la sanitat pública i el bon funcionament de l’hospital de referència (Vall d’Hebron).
Campanya Nou Barris cabrejada: Treballem activament amb altres entitats de Nou Barris en la lluita contra la pobresa i la desigualtat al districte. L’Ajuntament ha realitzat un Plenari on ha presentat un Pla contra la pobresa, del qual farem seguiment des de la campanya.
Favb: Treballem conjuntament el tema del conveni de Telefónica, la “humanització” de l’avinguda Meridiana, així com els temes de sanitat i altres.

L’associació
Local: El compartim amb altres entitats com el CAU de Prosperitat, l’Associació Nou Barris per la República, Prospe Capaç, 9 Barris Imatge i Salvem les Pensions Nou Barris. També acull reunions de diverses entitats, com la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris, la campanya Nou Barris cabrejada, assemblees d’escales de veïns i moltes d’altres.
Com que el casal de barri fa tallers al local, hem arribat a un acord pel qual el casal assumeix la neteja un cop per setmana, cosa que ha suposat una gran millora.
L’associació realitza cursos gratuïts per als socis, actualment de costura i informàtica a nivell d’usuari.

Des de l’última assemblea s’han fet socis 34 veïns i veïnes. Volem realitzar una campanya per ampliar la base social.

L’Ajuntament ens ha atorgat la subvenció que hem demanat per a l’activitat de l’AV (1.000€) i només 300 dels 2.000 que havíem demanat per al projecte de millora de l’arxiu històric de l’AV. L’any que ve insistirem en l’ajuda donada la importància que li donem al projecte.

Es reparteixen es comptes de l’associació. A destacar la bona situació econòmica de l’associació, tot i que hi ha un desequilibri de 400 euros entre ingressos i despeses que mirarem de revertir durant l’any.

També es reparteix el pla de treball per al 2017, en el qual destaquem: continuar amb les reivindicacions del barri en equipaments, millora urbanística, mobilitat, memòria històrica i lluita contra la pobresa i la desigualtat social. Realitzar una campanya per sumar nous socis i sòcies i tenir més presència al barri, i continuar treballant de manera coordinada amb altres entitats del barri, del districte i de la ciutat.
Es crearà una grup de treball per tirar endavant el projecte “La Prosperitat farà 100 anys”, que ha de culminar el 2019.

Es realitzen eleccions a la junta directiva, on només es presenta una candidatura de continuïtat amb l’anterior, i que queda de la següent manera:
Ricardo Domingo Sánchez, president
Elia Herranz Merenciano, vicepresidenta
Juan García Sánchez, secretari
Daniel González Caballero, tresorer

Acaba l’assemblea a les 21 hores

Loading