2012

Assemblea de l’associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat

26 de juny de 2012
Baltasar Gracián, 24-26

S’aprova l’acta anterior.

Comptes. L’any es tanca amb els comptes sanejats, amb un excedent de 1.025,17 euros. Hi ha hagut menys despeses (s’ha estalviat en llum i s’ha fet un full informatiu menys), cosa que es valora positivament perquè s’espera un any de menys ingressos i més despeses (l’Ajuntament ha retallat 500 euros de subvenció dels 1.500 que donava i el canvi de local comportarà més despeses). Com a objectiu ens proposem avançar en l’autofinançament fent una campanya per sumar socis i sòcies.

Repàs als temes del barri i pla de treball.  Com a temes a destacar, recordar que la nostra veïna Maruja Ruiz va rebutjar la Medalla d’Honor de Barcelona que es lliurava a proposta del moviment veïnal de Prosperitat i Nou Barris, com a forma de protesta per la política de retallades de drets i serveis socials per part del Govern. L’AV la va recolzar en aquesta decisió i posteriorment el moviment veïnal de Nou Barris li va fer el seu homenatge particular a l’Ateneu Popular.

Una de les reivindicacions de l’any ha sigut el rebuig a la construcció de pisos en zona d’equipaments a la pastilla Passeig Valldaura-Rio de Janeiro, que l’Ajuntament actual ha volgut rescatar tot i estar en contra quan ho va voler fer el govern anterior. L’AV reclama un pla d’equipaments consensuat amb el barri que tingui en compte totes les necessitats i espais.

La seu de Telefónica del carrer Boada continua la seva activitat tot i les molèsties que causa als veïns i l’incompliment del conveni que reserva una part de l’espai per a equipaments, motiu pel qual l’AV ha portat el cas a la Fiscalia de Medi Ambient veient que l’Ajuntament s’inhibeix en les seves obligacions i ha donat a Telefónica la llicència d’activitat de manera que considerem poc transparent.

A petició de l’AV s’ha realitzat una primera reunió amb la direcció del nou Centre de Serveis Socials en la qual es vol avançar en la cooperació mútua per detectar i prevenir els problemes socials del veïnat del barri, en especial arran els efectes negatius de la greu crisi econòmica.

Preocupa la situació del Poliesportiu Valldaura, gestionat pel veïnat de Prosperitat, per al projecte del qual encara no ha arribat la subvenció. També preocupen les diverses retallades en projectes del barri (Festa Major, Prospebeach, associació de veïns…). Considerem que la crisi econòmica no pot donar carta blanca per fer retallades a projectes que reforcen el treball comunitari i la solidaritat veïnal. Juntament amb el moviment veïnal de Nou Barris hem fet saber al districte que la falta de comunicació, les polítiques unilaterals i les retallades sense consens enfrontaran veïns i administració.

El pla de treball de l’associació inclou a més els temes pendents d’anteriors mandats (construcció de la piscina al carrer Molí, pla de mobilitat, continuar la reforma dels carrers), el reforç de la vida associativa i la gestió ciutadana d’equipaments i implementar mesures per equilibrar les retallades en sanitat, educació i serveis socials. També es treballarà perquè el nou local de l’AV sigui un espai obert al barri i a les seves entitats.

L’associació també vol implicar-se en la mida de les seves possibilitat en la solució de diversos problemes de més gran abast, com ara:

  • La solució al greu problema dels veïns i veïnes afectats per les participacions preferents de la banca. S’organitzarà una assemblea informativa sobre el tema al barri amb l’ajuda d’organització d’usuaris.
  • El recolzament a la campanya de recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament, contra els desnonaments i pel lloguer social.
  • El recolzament a les mobilitzacions en contra de les retallades en drets i serveis socials i contra el repagament sanitari.
  • Rebuig al projecte especulatiu d’Eurovegas i al finançament per part de l’Ajuntament de Barcelona del circuït de Fòrmula 1 de Montmeló.

S’informa els socis i sòcies que l’AV ha fet els tràmits per estar al dia amb la Llei de Protecció de Dades, i que l’entitat es fa responsable de fer un bon ús de les dades dels associats.

Es presenten les candidatures a la Junta de l’entitat i s’aprova per unanimitat la seva composició:
Ricardo Domingo, president
Josep Ferrandiz, vicepresident
Albert Recio, tresorer
Elia Herranz, secretària

Loading