Informació al veïnat: l’extrema dreta convoca la manifestació de dissabte al carrer Japó amb un discurs d’odi i xenofòbia

Les entitats signatàries volem informar al veïnat de Nou Barris, i especialment al del carrer Japó, que la manifestació convocada per dissabte 16 de setembre contra l’obertura de la mesquita -obertura recolzada pel conjunt de les entitats del districte-, ha estat organitzada i convocada per la formació d’extrema dreta Democràcia Nacional (DN), un partit polític afí al moviment neonazi i feixista, amb ideari islamòfob, xenòfob i racista. El seu president, Manuel Canduela, va ser condemnat per associació il·lícita l’any 1993 per pertànyer al ja desaparegut grup extremista nazi ’Acció Radical’ (organització que cometia atacs contra homosexuals, col·lectius d’esquerra i estrangers).

La presència de dirigents de DN al carrer Japó està sent cada vegada més habitual. Utilitzen la legítima protesta d’una part del veïnat per anar introduint el seu discurs de l’odi. Entre els assistents a les cassolades es troba, megàfon en mà, Albert Bruguera, delegat de DN a Catalunya. També Juan de Haro, líder de DN Jove, detingut l’1 de juny de 2017 per un presumpte delicte d’odi en incitar a realitzar atacs com els de la Blanquerna i fer comentaris racistes i islamòfobs. Altres membres de DN de Terrassa, Sant Feliu, Sant Cugat o Tarragona ajuden amb la seva presència a estendre el seu discurs xenòfob.

A la foto, militants de Democràcia Nacional al carrer Japó, entre els quals es troben el delegat nacional de Catalunya i el líder de DN Jove

El paper destacat que està jugant aquest grup d’extrema dreta en les protestes del carrer Japó, conjuntament amb altres grups afins, situa clarament aquesta manifestació en l’àmbit de l’apologia del discurs de l’odi i del racisme. Denunciem que aquests grups d’extrema dreta estan utilitzant des del primer dia la protesta d’una part del veïnat, la majoria del qual, estem segurs, és contrari a les seves idees feixistes i neonazis. La convocatòria de dissabte 16 posa en joc la convivència al carrer i al barri.

Les entitats signatàries demanem als veïns i veïnes del carrer Japó que, acompanyats de la resta de persones del barri, es desmarquin d’aquest tipus d’actituds racistes i es sumin a la nostra demanda d’expulsió dels grups islamàfobs, xenàfobs i anti-democràtics.

Des de les entitats fem també una clara crida a les institucions perquè no permetin la realització de la manifestació, ja que es tracta d’un acte públic d’incitació a l’odi i la xenofòbia, delictes recollits pel codi penal en el seu article 510 reformat en 2015, i que atempta clarament contra la convivència veïnal.

Associació de Veïns i Veïns de Prosperitat i Xarxa 9 Barris Acull (xarxa integrada per més de 80 entitats del districte)

Fora grups feixistes, islamòfobs i xenòfobs del carrer Japó i de Nou Barris!
Nou Barris per la convivència

Loading