Intervenció veïnal segona jornada Plástica Flor

Escrit realitzat el 27 de febrer de 2018 pel grup de treball de la Plástica Flor, amb la participació de l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat, Prosperitat Cultura en Acció 2 (gestió del Casal de barri de Prosperitat i Poliesportiu Valldaura), Associació Juvenil Socio-cultural de Prosperitat (gestió del Casal de joves de Prosperitat), Userda9 (Cooperativa de consum responsable de Prosperitat), AMPA escola Víctor Català, projecte educatiu Racó de Joc i veïnes i veïns a títol personal.

PROPOSTA VEÏNAL PER AL SOLAR DE LA IDEAL PLÁSTICA FLOR

Estem a la segona fase del procés participatiu sobre futur del solar, el de deliberació i propostes, amb la peculiaritat que l’Ajuntament ja ha fet pública la seva: traslladar a aquest espai la biblioteca de districte (que ocuparia uns 3.000 m2), amb la possibilitat d’incloure-hi també un auditori (uns 2.000 m2).

Des del grup de treball veïnal sobre el futur de la Plástica Flor plantegem la nostra proposta a l’Ajuntament, amb l’objectiu que l’estudiï, la treballi, assenyali els seus límits si és el cas i la retorni amb una proposta imaginativa amb la qual puguem apropar-nos a un equipament vàlid per a la Prosperitat, Nou Barris i Barcelona, que es pugui aprovar en aquest mandat i comprometi l’Ajuntament que l’haurà de tirar endavant en la pròxima legislatura.

Volem que es tingui en compte el treball realitzat durant anys pel teixit associatiu, que hem concretat en un document de consens que s’ha fet públic. La participació individual no es pot posar al mateix nivell que la col·lectiva i organitzada.

Volem que l’Ajuntament assumeixi la realitat del barri (forta densitat de població, equipaments obsolets i en precari, dèficit d’equipaments necessaris, dèficit de zona verda, poc sòl públic).

Volem que es prioritzin les necessitats del barri. El nou equipament no pot estar al marge de l’entorn, s’ha d’adaptar a les necessitats i no a l’inrevés. Això és compatible amb què l’ús de l’equipament sigui compartit per altres barris, districte i ciutat.

Volem que es doni una sortida a les necessitats que no quedin cobertes. Que es reconeguin les mancances i s’incloguin en el Pla d’Equipaments del districte.

RESUM DE LA PROPOSTA VEÏNAL

Apostem per un equipament amb:

  • Auditori/sala d’actes (per fer assajos, actuacions, assemblees).
  • Biblioteca de barri (amb horaris flexibles, sales d’estudi i de treball per a grups).
  • Sala polivalent (per fer tallers, celebracions veïnals, reunions, amb espai infantil i espai de magatzem per a les entitats, cuina).
  • Instal·lacions esportives/gimnàs (que puguin solucionar mancances esportives de l’escola Víctor Català i Poliesportiu Valldaura).
  • Espai de trobada (bar, sala d’exposicions, actuacions de petit format).
  • Zona verda compacta (integrada amb l’equipament, on puguin créixer arbres, pensada per gaudir de manera intergeneracional).

En resum, volem que l’Ajuntament estudiï la proposta del barri. En cas contrari, les entitats tenim dret a replantejar-nos la nostra presència a la comissió de seguiment.

 1,682 total views,  1 views today