Telefónica, o com els problemes individuals sempre tenen resposta col·lectiva

Les notícies que ens arriben tant a través dels afectats com del districte ens fan pensar que l’avaria que ha tingut un mes sense servei telefònic moltes llars i comerços del barri s’ha resolt. Des de l’AV demanem al veïnat que si el problema encara persisteix, ens ho faci saber.

El fet que una veïna es presentés a l’AV per denunciar la situació va posar en marxa dues iniciatives. D’una banda, vam exigir a l’Ajuntament que actués per pressionar l’empresa, sent especialment greu l’afectació del servei de teleassistència. De l’altra, vam enviar un comunicat als mitjans de comunicació denunciant el cas. Tot i que, amb l’excepció dels professionals de Betevé de Nou Barris la denúncia no va acabar sent notícia, és molt probable que l’enrenou i les trucades dels periodistes sí que arribessin a Telefònica. La gestió de l’Ajuntament es va fer a través d’un alt càrrec municipal, possiblement el factor determinant que ha fet que l’empresa se sentís al·ludida de veritat.

Telefónica ha menyspreat durant un mes de manera vergonyosa les trucades i queixes individuals dels veïns i les veïnes de Prosperitat. Només s’ha posat les piles quan s’ha sentit pressionada per les administracions públiques i quan ha vist perillar la seva imatge social.

Si diferents veïnes de Prosperitat no haguessin vingut a l’associació per explicar el problema segurament aquest s’hagués allargat en el temps. Aquesta experiència mostra la importància d’organitzar-nos de manera col·lectiva per solucionar problemes que poden semblar individuals o personals.

Per tant, aprofitem per fer-vos una crida perquè connecteu amb l’AV quan us trobeu amb problemes de qualsevol tipus. No hi ha receptes miraculoses, però entre tots tenim més força per analitzar i afrontar els problemes i pressionar les administracions.

Loading