Refugi 758: una petjada de la guerra civil a la Prosperitat

Fa un parell de setmanes un grup de veïnes i veïns van anar en petit comitè, com manen les restriccions de la Covid, al número 37 del carrer Florida. Volien cridar l’atenció sobre una troballa que ja fa dos anys que es va descobrir: l’existència d’un refugi antiaeri de la guerra civil al nostre barri: concretament, el refugi 758.

El serveis arqueològics de l’Ajuntament l’han documentat, però a falta de fer pedagogia sobre el seu significat, el veïnat ha tirat pel dret i ha posat una petita placa que recorda la seva ubicació i reclama a l’Ajuntament fer alguna cosa més que enterrar-lo sota una llosa.

En aquest enllaç podeu llegir l’explicació de la Comissió del Centenari del Barri. I si voleu saber més sobre la troballa, llegiu aquest complet article de Jordi Ardiaca, l’arqueòleg i veí del barri que va dirigir les obres, publicat a l’Anuari d’Arqueologia i Patrimoni de Barcelona 2018 (pàgina 188).

 4,228 total views,  1 views today