_no a la portada
El verd és de colors

El verd és de colors

Al barri tenim una gran quantitat d’espècies d’arbres, això que ara s’anomena biodiversitat.

Entre juny i juliol molts ens mostren una floració espectacular.

Tenim al terra una estora groga, amb les les flors de les tipuanes. A les capçades, el blau de les xicrandes; els plomalls de les albizíes; el vermell, en forma de cresta, de les eritrines; les espectaculars i grans flors de les catalpes, el groc de les parkinsònies

Hi ha arbres que tenen una floració poc o gens vistosa i ens passa desapercebuda.

És el cas dels Brachychiton populneus, “arbre ampolla”, un dels més abundants al barri, formant alineacions als carrers Boada, Argullós, Turó Blau, Via Júlia (de Conflent a Valldaura)…

Havíem detectat cinc exemplars de braquiquítons a la plaça Nou Barris i dos al capdavall del carrer de la Flor de Neu. Tots els braquiquíton tenen un aspecte molt semblant.

És ara quan aquests set últims tenen una floració molt vistosa i és fàcil diferenciar-los.

Són del mateix gènere, però tenim tres espècies diferents d’aquests arbres d’origen australià.

Els de la plaça Nou Barris són Brachychiton acerifolius, d’un vermells intens (“arbres del foc”) i els de Flor de Neu, Brachychiton discolor. Aquests, quan no teníem flor, els havíem identificat erròniament com a acerifolius. Així ho trobareu al número 45 de A les Barriades!

Aprofiteu la fresca per passejar i veure’ls. Els de Flor de Neu tenen a tocar, a l’avinguda de la Meridiana, els que la seva flor és tan discreta que costa fixar-s’hi: són els populneus.

Grup de verd del barri, AV Prosperitat

Text: Joan Catafal / Fotos: Alberto Sanagustín

Loading