_no a la portada
El teixit veïnal de la Prosperitat suspèn al regidor Xavier Marcé

El teixit veïnal de la Prosperitat suspèn al regidor Xavier Marcé

Intervenció de les entitats sotasignants al Consell de Barri de Prosperitat del 9 de març de 2023

Durant tot aquest mandat, els responsables polítics del Districte han menyspreat al teixit associatiu del barri.

En quatre anys l’Associació Veïnal només ha tingut una reunió amb el regidor, la qual només va servir per confirmar el diàleg de sords sobre els equipaments de la Ideal Plástica Flor.

La consellera tècnica no ha aparegut en tot el mandat, ni s’ha dignat a respondre a la proposta de la comissió de Memòria i Patrimoni sobre la protecció de Patrimoni al barri.

S’ha ignorat les veïnes i veïns afectats, i també l’Associació Veïnal, quan s’han fet intervencions importants al barri, com el desplegament de la Zona Verda d’aparcament, les obres de la Rambleta de Pablo Iglesias o les obres del carrer d’Arítjols, per posar alguns exemples.

El Districte ha abandonat les entitats: no ha fet seguiment de la gestió ciutadana d’equipaments públics i s’han ignorat les comunicacions i els requeriments de les associacions. Es retalla la cultura d’iniciativa comunitària negant infraestructures i ocultant els criteris amb què aquestes es reparteixen i el pressupost assignat. S’ha qüestionat la gestió juvenil i no hi ha resposta sobre quin futur tindrà el solar on ara es troben els barracots del Casal de Joves.

No s’han respectat els processos participatius, ni el el cas de la Ideal Plástica Flor, ni en el cas de la pacificació de l’entorn de l’escola Víctor Català, ni en les propostes que vam fer als pressupostos “participatius”.

Al barri tenim molts fronts oberts i moltes reivindicacions pendents, i ens estem preparant per recordar-les al nou Ajuntament que vindrà. Si vostè repeteix, ja se les farem arribar.

Els consells de barri no són un òrgan de participació, sinó un espai que l’Ajuntament utilitza per justificar la participació. Reclamem noves vies de relació entre el Districte i el veïnat, més pràctiques, més efectives i on es reconeguin les propostes que surten de l’organització social i veïnal.

Senyor Marcé, a vostè no li importa ni li interessa el que passa a la Prosperitat ni el que passa a Nou Barris, vostè té altres objectius i pica més alt. Per tant, a nosaltres ens interessa ben poc el balanç que pugui fer del seu mandat.

NOSALTRES, EL SUSPENEM!!

  • Associació Veïnal de Prosperitat
  • La Prosperitat Cultura en Acció
  • Associació Juvenil Socio Cultural de Prosperitat
  • Gestora del Casal de Barri de Prosperitat
  • Gestora del Casal de Joves de Prosperitat
  • Gestora del Poliesportiu Valldaura
  • Date una Huerta

Loading