Arbres que es guarneixen per a la Festa Major

Per a la Festa Major, les banderoles, les pancartes, les samarretes de les penyes… són les encarregades de posar-hi el color que hi va associat.
Aquest any hem tingut l’aportació afegida de colors naturals amb què ens han obsequiat molts arbres dels nostres carrers i places.
La floració d’alguns ha coincidit plenament amb la festa. Altres havien esclatat abans, però s’esforçaven per intentar aguantar i contribuir. Uns tercers s’hi han incorporat amb força els últims dies, desitjosos de participar-hi.
Entre els primers: El blau-lilós, espectacular de les Jacaranda (Angel Pestaña, Plaça Prosperitat…) algunes encara poc vestides. Els penjolls blancs, com de cotó fluix, de l’interior dels fruits de les Chorisia (Angel Pestaña). Les espectaculars, escadusseres i fugisseres flors blanques i perfumades de la Magnolia (Via Júlia). Les Ostrya (carrer Conflent), amb les seves flors blanques, penjant de les seves branques, formant uns treballats fanalets. Els raïms verdosos de les Phytolacca (Baltasar Gracián).
Resistint encara: Les Catalpa (davant Institut Sant Andreu…) amb les seves flors blanques acampanades, amb taquetes de púrpura, formant ramells. Els Brachychiton (carrer Argullós, A.Pestaña. P. Prosperitat…) de flors discretes, tirant a verd, però ben vistoses.
Incorporant-s’hi amb força: Les Tipuana (avinguda Rio de Janeiro, Pablo Iglesias, Conflent…) amb les seves petites i abundants flors grogues de caiguda fàcil per encatifar el terra. Les Parkinsonnia(Harry Walker, A. Pestaña…) amb unes boniques, però molt més tímides, floretes grogues. Els Ligustrum (Carrer Santa Engràcia…) de flors verdoses a punt de deixar anar una olor intensa i inconfundible. La Koelreuteria de davant de l’institut Sant Andreu, amb ramells encara verds i a punt de tenyir-se de groc. Els soferts Hibiscus, enganxats a les parets del Casal de Barri, amb les primeres flors, amb pètals que van des del blanc al lila, sovint amb una taca fosca a la base. Les Albizia (Angel Pestaña, Pablo Iglesias…) amb les seves flors, entre el rosa i el blanc, que com plomalls esclaten als extrems de la capçada. Les Erythrina (A. Pestaña), de flors que semblen crestes de gall, donen color, del rosa al vermell intens, a les seves branques.
Tot un luxe afegit a una Festa Major extraordinària!!!
(Fotos fetes el dilluns, 8 de juny de 2015, “L’endemà”)

Podeu veure les fotos en tot el seu esplendor a la web de 9 Barris Imatge, al següent enllaç: http://9barrisimatge.blogspot.com.es/2015/06/arbres-guarnits-per-la-festa-major.html

 1,917 total views,  1 views today