Nou Barris es mobilitza per la convivència

El passat divendres 12 de maig, centenars de veïns i veïnes de Nou Barris i d’altres barris de Barcelona vam recórrer els carrers de la Prosperitat fins a la plaça Ángel Pestaña per celebrar la diversitat i reivindicar la convivència als barris. Representants de l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat, el Casal de Joves de Prosperitat, la Comunitat Islàmica de Nou Barris i la Xarxa 9 Barris Acull hi van intervenir en favor de la igualtat de drets i van llegir el manifest que reproduïm.
La convivència entre totes les veïnes i veïns s’ha de treballar dia a dia amb cura, respecte i diàleg. L’objectiu: conviure en pau, compartir els barris i aïllar els intolerants.

Manifest Nou Barris per la convivència
Estem a la Prosperitat, un barri que està a punt de complir 100 anys i que s’ha dignificat, com la resta de Nou Barris, amb l’esforç de persones vingudes d’arreu però filles de la mateixa classe obrera.

Estem a la plaça Ángel Pestaña, que porta el nom d’un lluitador per la igualtat de drets i en la qual no fa tants anys malvivien en les barraques de Santa Engràcia els nostres veïns, molts d’ells d’ètnia gitana.

La lluita veïnal va aconseguir habitatges dignes per als barraquistes i els equipaments on compartim treball, projectes i amistats.

Avui estem aquí persones de tota procedència i també veïnes de Nou Barris, i d’altres barris de Barcelona, per dir ben alt i ben fort “sí a la convivència”.

Volem acollir, volem obrir les portes a totes les veïnes i veïns, perquè es barregin amb nosaltres i compartim espais i projectes col·lectius.

No tenim por. A la diferència, a les llengües que no coneixem, a les persones que no pensen com nosaltres, que vesteixen o mengen diferent, o que resen al seu déu.

No tenim por als intolerants ni als intransigents. Perquè hem lluitat contra la dictadura i el totalitarisme que tant dolor han provocat. No tenim por als feixistes que volen robar la veu al veïnat, treure profit de les nostres pors i sembrar el terror.
Sabem qui sou i no us volem al barri!

Preferim un carrer ple de persones que un carrer ple de cotxes. Preferim un barri habitat a un barri ordenat. Preferim el soroll de la vida al silenci de l’individualisme.

Volem uns barris on hi càpiga tothom, on es respectin els drets de totes i on la diferència sigui una riquesa i no un problema. Volem conviure en pau.

Per tant, diem ben alt i ben fort:
Sí a la convivència! Fora feixistes dels nostres barris!

Podeu veure les fotos que van fer els companys de 9 Barris Imatge a aquests enllaços:
http://www.9barrisimatge.org/2017/05/convivencia-y-tolerancia.html
http://www.9barrisimatge.org/2017/05/per-la-convivencia-i-la-tolerancia.html

Loading