Treballem per una sanitat pública i de qualitat

La vocalia de sanitat de l’associació de veïns treballa per la salut dels ciutadans en diferents àmbits.

Tenim reunions periòdiques amb els dos CAP de la zona, Xafarines i Rio de Janeiro, amb els CUAP de Cotxeres i Casernes i els seus socio-sanitaris, amb els Serveis Socials, i un cop al mes ens coordinem amb el moviment veïnal de tot Barcelona a la Favb (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona).

També ens reunim amb els serveis territorials de primària de la zona nord de Barcelona, que té com a hospital de referència la Vall d’Hebron, en el recinte del qual recollim signatures a favor d’una sanitat 100 X 100 pública tots els dimecres de 10 a 12 del matí amb algunes associacions de veïns més de la zona. Mantenim reunions amb la direcció de l’hospital per temes puntuals, com el funcionament de les urgències, el tancament de llits a l’estiu o qualsevol altre tema, dins de la plataforma anomenada SAP Muntanya, la qual també està integrada en el moviment Marea Blanca, d’àmbit català i estatal.

Des d’aquesta plataforma s’han fet diferents actes, com les cadenes humanes a l’hospital, reivindicacions de millora davant la Conselleria de Sanitat o la d’Economia, per reivindicar un augment del pressupost sanitari fins a la mitjana espanyola, etc. També hem participat en diferents reivindicacions per la millora de la sanitat i en contra de la seva privatització fora de Barcelona, com per exemple el consorci sanitari de Lleida, del Maresme…

La vocalia també ha sigut, junt amb la resta de membres de l’associació de veïns, un actor decisiu en la reivindicació de la residència del carrer Molí, i un cop en funcionament, promoure i donar suport a l’associació de familiars d’usuaris, amb la qual s’han detectat molts dels problemes que han sigut el factor determinant perquè la Generalitat rescindís el contracte a l’empresa que la gestionava.

Una activitat en la que la vocalia ha dipositat molta confiança és la nova plataforma anomenada Promo Salut Prospe per l’autogestió de la salut. En la plataforma i participen els dos CAPS, el Casal del barri, el Casal de la gent gran, l’Espai-social Catalunya la Pedrera, la Farmàcia Rubis, els Serveis Socials i més farmàcies del barri que cedeixen espai per publicitar els actes, els quals consisteixen en una xerrada al mes sobre algun dels temes sobre salut d’interès general.

Per tant, fem una crida a tothom que vulgui participar en la millora del benestar del veïnat i per una vida més saludable i us convidem a passar per l’associació, a Baltasar Gracián 24-26 tots els dimarts de 7 a 8 de la tarda i els dimecres de 6 a 7:30. També per fer qualsevol consulta sobre problemes burocràtics o altres. Us hi esperem!

Loading