L’AV de Prosperitat davant la situació política

El debat sobre la situació de Catalunya respecte a Espanya s’ha fet omnipresent i, com no pot ser d’una altra manera, també es dóna al nostre barri.

Vivim temps d’una enorme politització, que en massa moments es mostra d’una manera més emocional que racional, amb més consignes que arguments. Hi ha molta propaganda i poca reflexió.

Encara que com a AV ens hem mantingut al marge d’aquest debat, perquè creiem que ni és el marc idoni ni és la nostra tasca principal, sí que pensem que és necessari afavorir espais on totes les opinions siguin escoltades.

Apostem per un debat polític fet amb normalitat i respecte, sense por a escoltar les opcions oposades, tractant d’entendre els arguments de l’altre, un debat entre veïnes i veïns que ho continuarem sent, i que continuarem tenint interessos comuns que defensar. Els llaços de bon veïnatge han caracteritzat la vida del nostre barri i no podem acceptar la lògica de “bàndols” a la qual alguns volen que ens hi apuntem.

Per això la AV continuarà treballant pel que sempre ha fet, no només reivindicant, sinó també promovent activitats que ajudin a millorar la convivència i generin solidaritat. Una cosa que a la Prosperitat es manifesta en molts aspectes de la vida social, com les festes populars o l’enorme xarxa d’entitats que treballen dia a dia per millorar les condicions de vida i per fer barri. La Prosperitat ha sigut un barri que ha acollit tothom, vingués d’on vingués.

Que pensem que el debat polític no ha de traduir-se ni en la nostra feina com a AV ni en la nostra relació veïnal no ens impedeix denunciar aquelles actituds que considerem agressives. I per això vam protestar per la intervenció policial de l’1 d’octubre. Als més vells ens va recordar la intervenció de la policia fa més de 40 anys, quan ens atonyinaven per demanar semàfors al carrer Vinyar. Una intervenció que va deixar bastants veïns i veïnes contusionades i que va provocar destrosses en la major part de les escoles públiques del barri. I tampoc no hi estem d’acord amb l’aplicació de l’article 155, ni amb la imposició de la lògica de la força per damunt del diàleg.

Ara més que mai, cal solidaritat, diàleg i suport mutu. I en això continuarem treballant des de l’AV.

Loading