Sobre els últims incidents al carrer Japó

Fa més d’un mes que funciona la mesquita del carrer Japó. El seu funcionament és el mateix que el d’altres comunitats religioses que tenim al barri. L’única diferència és que un reduït grup de persones intenten evitar el seu normal funcionament, animats per militants d’ultradreta de Democracia Nacional, que apareixen amb freqüència pel carrer.

Les persones que van a resar són sovint increpades i insultades quan surten del centre. Per aquest motiu, fa un parell de setmanes un conjunt d’entitats del barri vam decidir acudir els caps de setmana (quan l’acció dels ultres és més agressiva), a acompanyar la sortida del rés de la nit.

Hem anat en silenci i amb l’única finalitat de mostrar la nostra solidaritat a la comunitat. Una cosa que pensem que s’ha de fer amb qualsevol persona o col·lectiu social tractat injustament. La nostra actitud ha estat en tot moment pacífica: hem hagut de suportar els insults dels ultres, hem estat filmats i algunes imatges corren per les xarxes de forma amenaçant.

Pensem continuar defensant el dret de tot veí o veïna a realitzar una activitat lícita sense ser-ne amenaçat ni importunat. I creiem que no és tolerable que un grup d’ultres vagi al seu aire pel barri amenaçant les persones. Demanarem que a aquestes persones, que estan plenament identificades per la policia i que no són del barri, se les apliqui una ordre d’allunyament perquè la comunitat musulmana pugui realitzar tranquil·lament la seva activitat, a l’igual que la resta de comunitats del barri.

La situació s’ha complicat perquè ahir dissabte a la tarda va aparèixer al carrer Japó un grup de persones totalment alienes al barri i sense connexió amb les entitats d’aquí que, segons la informació que tenim, es van dedicar a insultar als veïns del carrer, cosa que va generar una enorme tensió. També es va denunciar l’agressió a una dona i una nena. En cas que es confirmés aquest fet, el denunciem rotundament. Demanarem que s’investigui a fons, perquè el que menys necessitem són actuacions que generin tensió. Ho vam comprovar ahir a la nit. Hi havia més tensió al carrer després de la desafortunada visita d’aquest grup, que també va activar l’arribada d’activistes ultres.

A la Prosperitat no necessitem salvadors ni enfrontaments. Volem que marxin els ultres perquè només generen tensió i por. Volem convivència entre totes les persones del barri, vinguin d’on vinguin. Volem que es respectin els drets de tothom. I volem que s’actuï contra els que tracten d’imposar les seves pors i els seus prejudicis als qui no són com ells.

Ahir vam decidir suspendre la presència de les entitats al carrer Japó. No volem generar més tensió. Encara que ens mantenim ferms en la defensa dels drets bàsics de totes les persones i en la construcció d’un barri on la diversitat formi part de la nostra normal convivència.

Loading