Reunió amb l’Ajuntament sobre Plástica Flor i la piscina de Molí-Via Favència

La regidora Janet Sanz ens va convocar el passat dijous 15 de març per parlar de dos temes: el futur del solar de la Plástica Flor i la piscina municipal pendent a Molí-Via Favència. Us adjuntem un petit resum de com va anar. Es tracta de temes importants per al barri que estem seguint des de les entitats: us convidem a participar en les taules obertes.

A la reunió hi van assistir:
Ajuntament: Janet Sanz (regidora); Carolina Recio (consellera); Gemma Arau (gerent); Manel Ferrer (cap del Serveis Tècnics)
Entitats de Prosperitat: Grup de treball Plástica Flor; AV Prosperitat; Peca-Casal de barri Prosperitat -Poliesportiu Valldaura; AMPA Escola Víctor Català; Casal de Joves, Racó de Joc; Userda9; Escola de Futbol: Bàsquet 9 Barris; Grup de treball piscina Prosperitat.

Plástica Flor

La regidora certifica que ha acabat el procés participatiu sobre la Plástica Flor i que l’Ajuntament ha pres nota de les necessitats d’equipaments que s’han identificat des del barri. L’objectiu és tancar la tipologia d’equipaments que han d’anar al solar abans que acabi el mandat.

Reconeix que hi ha hagut discrepàncies amb les entitats sobre com s’ha desenvolupat el procés participatiu. Argumenten que el nou reglament de participació encara s’ha d’ajustar. Creuen que hi ha hagut malentesos i que la proposta de l’Ajuntament (traslladar-hi la biblioteca del districte) és “una més” que es posa sobre la taula. D’altra banda, estan convençuts que la proposta del districte pot encaixar amb la del barri.

Des del barri es torna a dir que 1) el procés participatiu no ha sigut l’adient, donat que ja existia una feina prèvia de detecció de necessitats, 2) ens preocupa la dificultat d’encaixar les necessitats amb l’espai disponible, i com es donarà sortida a les necessitats no cobertes, 3) no entenem com es justifica la proposta del districte.

Per avançar i desencallar la situació, el districte es compromet a:

  • Enviar la documentació que avala la construcció d’una gran biblioteca al solar. Expliquen la capacitat de les biblioteques actuals per adaptar-se a usos diferents que poden ser compatibles amb necessitats detectades al barri (l’enviaran durant el mes de març).
  • Enviar diverses propostes concretes d’organització de l’espai amb dibuixos de volumetries (l’enviaran durant el mes de maig).
  • Enviar la memòria participativa (ja s’ha fet, qui vulgui la pot consultar a l’AV).

A partir de les propostes plantejades, es crearà una comissió districte-barri per fer seguiment del procés. Ens tornarem a trobar durant la segona setmana del mes de maig.

Piscina municipal a Molí-Via Favència

El districte ha trobat dos inconvenients tècnics a la construcció de la piscina municipal pendent a Prosperitat.

1) La urbanització actual de la zona dificultarà l’entrada i sortida de camions durant l’obra.

2) El nou equipament tindrà un gran impacte sobre l’escola (4 metres per sobre del sostre actual). A aquest problema s’ha d’afegir que una piscina és un equipament complex en el seu manteniment, hi haurà dificultats afegides per accedir a la maquinària, etc.

Per tant, el districte aposta per construir la piscina a la zona de Trinitat (on actualment hi ha l’aparcament de cotxes a la Via Favència), en una peça on també hi van pisos de protecció oficial. L’equipament també donaria servei a Prosperitat.

Des del barri, a falta de fer una reunió de valoració amb el grup de treball, es comenta:

Consultarem una segona opinió tècnica amb professionals de confiança.

El barri se sent enganyat, ja que es van acceptar la resta d’equipaments (pisos assistits de Torre Júlia, residència per a la gent gran) amb la promesa que es faria l’equipament esportiu demanat fa més de 30 anys.

Ens preocupa quin serà l’ús futur del solar actual, comptant que aquests problemes tècnics sempre estaran presents.

Farem una reunió per valorar la proposta de l’Ajuntament i estudiar la resposta del barri.

 344 total views,  1 views today