_no a la portada
Pla de Barris: primeres impressions

Pla de Barris: primeres impressions

Fa ben poc que hem sabut que la Prosperitat entra al Pla de Barris de l’Ajuntament, que durarà quatre anys, tindrà inversió econòmica específica amb l’objectiu de reduir desigualtats al barri i que hi haurà una persona, el Miquel Izquierdo, dedicada a temps complet al tema.


L’Ajuntament té pressa (ens diuen que si no concretem aviat es poden perdre inversions). Han fixat un marc temàtic (quatre grans àmbits i taules de treball sobre joves i espai públic). També una manera de participar (reunions amb entitats i aportacions individuals recollides a peu de carrer).


Hem passat una “primera fase” de diagnosi i recollida d’idees que en una segona fase s’han de transformar en propostes concretes a desenvolupar durant aquests quatre anys. Compartim el document de resum que ens ha enviat l’Ajuntament.


Des de l’AV veiem que:

 • Els nostres ritmes són més lents. De fet, a l’AV encara no hem pogut fer un debat tranquil sobre prioritats/propostes en temàtica social. Ens hem limitat a aportar algunes idees al recull de l’Ajuntament (que no acabem de veure reflectides als documents finals).
 • Els documents de l’Ajuntament són molt genèrics i una recollida en brut de propostes.
 • Queden molt diluïdes les aportacions de les entitats, a les quals es dona poc pes i visibilitat (no se les anomena).
 • Sembla també que hi ha moltes entitats (formals i informals) que s’han quedat fora d’aquesta fase. ¿Ens conformem amb dir que hi han participat tal número de veïnes?
 • Trobem a faltar (i l’hem suggerit) una taula específica sobre desigualtats i tema social.

  Amb tot, dels documents surten idees interessants. Les entitats hem publicat ja algunes propostes i aportacions (veure propostes Poliesportiu o comentaris de l’AV). També vam fer un document anterior. Estem començant una reflexió al barri sobre quines són les problemàtiques socials i com podem abordar-les.

  Des de l’Ajuntament ens diuen que no patim, que sobre la marxa s’aniran incorporant idees i persones.

  Per la nostra part creiem que per a la segona fase serà important sumar esforços per tenir una bona coordinació entre agents socials, administracions públiques, entitats veïnals, grups que fan coses, veïnes i veïns que no estan connectats (per convidar-los a connectar-se a la vida comunitària). Aquest paper el pot i l’ha de facilitar l’Ajuntament.

Loading