_no a la portada
La proposta de Prosperitat per a l’entorn de l’escola Víctor Català rep el suport de tots els grups municipals

La proposta de Prosperitat per a l’entorn de l’escola Víctor Català rep el suport de tots els grups municipals

El Consell Plenari del Districte de Nou Barris, celebrat el 14 de desembre de 2021, va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals (ERC, Barcelona en Comú, PSC, PPC, Ciutadans i Barcelona pel Canvi) la proposta sorgida de l’AFA del Víctor Català, a la qual dona suport l’AV de Prosperitat, sobre la pacificació de l’entorn de l’escola mitjançant el Pla de Barris.

És un primer pas per començar a estudiar la mobilitat de tota la zona, amb l’objectiu que els voltants de l’escola siguin un espai segur per a l’alumnat, les famílies i les veïnes. Un avançament als futurs equipaments que han de construir-se al solar de l’antiga fàbrica Ideal Plástica Flor i que ha de reforçar aquesta visió pacificada, unificada i congruent amb el barri.

La unanimitat política, molt difícil d’aconseguir, és fruit d’un treball seriós i argumentat del moviment veïnal del barri, cosa que demostra que quan treballem plegats i es fan propostes amb cara i ulls es poden tirar endavant projectes que beneficien a tot el barri.

No ha sigut fàcil que la proposta de l’AFA hagi vist la llum. La proposta inicial de l’Ajuntament no condicionava la pacificació al tancament de la circulació del carrer Santa Engràcia, fet que va fer que les entitats veïnals la veiéssim inadequada i concebuda a massa curt termini.

Ara caldrà fer un estudi de mobilitat, que ha de plantejar la reordenació del trànsit a la zona, i explicar la barri la idoneïtat de la proposta, que a parer del moviment associatiu i veïnal implica convertir en zona per a vianants el tram del carrer Santa Engràcia sota de l’Escola Víctor Català.

Sigui com sigui, des de l’AV de Prosperitat veiem de manera positiva aquest pas endavant i agraïm a tots els grups municipals que hagin escoltat i tingut en compte la proposta del barri. Seguirem atentes al desenvolupament d’aquesta actuació del Pla de Barris, i d’altres que se’n puguin derivar amb la mirada posada en la propera remodelació de la Ideal Plástica Flor.

Barcelona, 16 de desembre de 2021

AV de Prosperitat

Loading