_no a la portada
Lidia Flor Gimeno

Lidia Flor Gimeno

Tenim clar que la riquesa del barri és el seu veïnat.

Quan algú mor perdem una part dels nostres béns, sabedors que darrere ve nova gent que a partir del que ens han deixat faran possible continuar avançant i millorant.

El passat 16 de gener va morir la Lidia Flor Gimeno. La Lidia respirava barri per tot arreu. Hi va néixer aquí i cal interpretar-ho literalment. Ho va fer a casa seva, al carrer de la Flor de Neu. Va ajudar al part la llevadora de l’Hospici de Sant Andreu i una “senyora que en sabia”, segons ens va explicar ella mateixa.

Al barri va créixer i al barri va treballar, exercint de perruquera.

A la Comissió del Centenari de la Prosperitat és a ella a qui li devem una bona part de la informació que tenim d’aquest racó de la Prosperitat. Ens va passar material i unes fotografies de gran valor de quan a la riuada de setembre 1962 el torrent de can Campanyà va entrar per darrere de les cases, causant grans desperfectes i ofegant l’aviram que les famílies tenien als patis. Compartim una d’elles.

Aquest material ens va servir per publicar un article al número 73 de la revista de l’Arxiu Històric de Roquetes.

Després, quan el 2019 la Comissió va editar el calendari del Centenari, la perruqueria va ser un punt entusiasta de venda i de difusió.

Ella coneixia com pocs la gent de l’entorn. Bona conversadora, ho feia amb entusiasme, contenta de col·laborar i de poder traspassar els seus coneixements i les seves vivències. La brillantor de la mirada traspuava estima pel barri i pel seu veïnat.

Se n’ha anat quan “no tocava”, amb 61 anys, estroncant bàrbarament tot el que ens podia donar i transmetre.

Moltes gràcies, Lidia!

Alberto Sangustín / Joan Catafal

 858 total views,  1 views today