_no a la portada
Primera convenció contra l’amiant i les seves conseqüències

Primera convenció contra l’amiant i les seves conseqüències

26 de novembre, de 9:30 a 13:30
Auditori de Sant Martí, Barcelona

El col·lectiu de Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant, conjuntament amb la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona, organitzen el 26 de novembre la primera Convenció contra l’amiant i les seves conseqüències.

L’erradicació d’aquest element, considerat cancerigen de primer grau i que està present en tot en el nostre territori, requereix la implicació de múltiples actors: administració, professionals i especialistes, ciutadania i moviments veïnals

Sense aquesta voluntat conjunta no serà possible que en 10 anys (6 en els espais de concurrència pública) s’hagi retirat tot l’amiant tal com indiquen les directrius europees. A Catalunya es calcula que hi ha 4,2 milions de tones de fibrociment. Un repte enorme que necessita d’un gran esforç col·lectiu.

Aquesta convenció ha de servir de punt de trobada i d’inflexió per mobilitzar tots els sectors implicats. Comptarem amb la presència de membres de la comunitat mèdica, jurídica i dels moviments socials que faran aportacions d’aquí i a nivell internacional.

La Convenció conclourà amb la lectura d’un manifest on es marcaran els principals reptes a superar, en concret, es demanarà que s’aprovi sense més demora el Pla Nacional per l’Erradicació de l’Amiant amb la seva corresponent partida econòmica i que es tramiti la futura Llei de l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya.

Aquesta convenció és oberta a totes les persones interessades.

T’hi esperem,

Pots trobar tota la informació en aquest enllaç.

Loading