Hi ha llocs on sobren arbres!

Ja n’hem parlat altres vegades, però seguirem insistint. És absurd pensar que si hi ha un forat buit, això vol dir que hi falta un arbre.
La foto és de la Plaça 9 Barris, però al barri tenim molts més exemples.
És veritat que hi havia un escocell sense arbre, però per poc que t’hi fixis hauries de veure que ara no hi fa cap falta.
En el seu moment es va  plantar un grup de pins blancs (Pinus halepensis), aquests han crescut considerablement i amb les seves grans capçades cobreixen abastament l’espai, arribant a competir entre ells.
No cal ser un expert per adonar-se’n, sembla impossible que la replantació obeeixi a una decisió de professionals d’un departament de l’Ajuntament responsables del verd de la ciutat.
El procés obeeix a la següent seqüència: algú mana que es comptin els forats buits i l’espècie que hi toca, es buiden les dades. D’acord amb aquestes es decideixen les compres, s’organitza i s’executa la replantació. S’informa a la premsa dels arbres replantats durant la campanya (això és molt important!)
Sembla mentida que durant tota aquesta cadena no hi hagi ningú amb un mínim de criteri per decidir la conveniència o no d’aquesta reposició.
Hem malgastat: temps, mà d’obra, maquinària, aportant terres, retirant-ne, pagant un arbre, tutors… i, cal pensar, programant i fent el manteniment.
Això dol especialment quan parlem de diners públics!
Per si amb això no n’hi havia prou, el pobre pi replantat ha mort, potser per falta d’uns regs que no han arribat quan feia falta i també per la poca il·lussió que per sobreviure hi ha posat, el pobret, en veure que l’han encabit sota els enormes  germans grans que no li deixen espai per créixer, ni perquè li puguin arribar els raigs del sol.
D’aquests malbarataments i manca de professionalisme algú en té la responsabilitat! Ja sabem que això d’assumir-la públicament costa, però no sembla demanar massa fer una autocrítica i corregir tot el munt d’errors acumulats.

 2,048 total views,  1 views today